A Reménység

„Tóvá lesz a délibáb, és víz fakad a szomjú földön” [Ézsaiás 35,7]

Szeretném meghívni Kedves Testvéreimet a Dunántúli Református Egyházkerület és a Veszprémi Református Egyházmegye nevében a Dunántúli Református Egyházi Napokra, Balatonfüredre, amelyet 2016. június 24–26. között tartunk. Áldott, „gyönyörűséges” program ígérkezik.

steinbach_jozsef_pTudjuk, hogy a Református Egyházi Napok egy református fesztivál. Legyünk együtt hitben, szeretetben, reménységben; egymással beszélgetve, egy kicsit szabadabban; és jelenítsük meg együtt Jézus Krisztus egyházát mások számára. Manapság ez hitvallás; azon túl pedig annak meghirdetése, hogy tudjuk, kik vagyunk, mit hiszünk, hova tartozunk!

Ugyanakkor hirdessük meg sokak számára azt, ami az idei REND fő témája: a reménységet.

A reménység örömre hangol a legnehezebb időkben is. Az előadások, találkozók, programok mind a reménység fontosságát hangsúlyozzák. Mit jelent a reménység a hétköznapokban, a nehéz időkben, személyes életünkben, házasságban, közösségben, egyházban, szolgálatban, és az örök életre, az üdvösségre nézve?

Az idei REND vezérigéje Ézsaiás próféta könyvének 35. fejezete, abból is kiemelve a 7. verset, „Tóvá lesz a délibáb…”, vagyis valósággá lesznek Isten ígéretei; „és víz fakad a szomjazó földön”. Sokan, sokféleképpen szomjazunk. Sajnos ki kell mondani, hogy sokan testi értelemben is szomjaznak; de szomjazhatunk lelki értelemben is; szomjazhatunk egyedül és közösségben, de szomjazhatunk gyülekezetben, egyházban, társadalomban is. Tehát minden tekintetben aktuális ez az Ige: a reménységről!

Néhány „technikai” információ. Nagy odafigyeléssel készülünk a balatonfüredi REND-re. A teljes program összeállt, a programfüzet kézbe vehető, a jelentkezési lapok minden információval kimentek a gyülekezetekhez, a REND honlap aktív. Kérjük a lelkipásztorokat, hogy mindent tegyenek meg, hogy ebben a gyönyörű környezetben minél többen jelen lehessünk, egymás hite által épülve. Császár Attila esperessel együtt, valamint a REND Szervező Bizottság nevében is kérjük ezt.

Szeretettel hívunk, várunk mindenkit! A hagyományos programokon túl az alkalom minden korosztály számára, mindenki számára nyitott. Éljünk a lehetőséggel!

Áldás, békesség, Istennek dicsőség!

Steinbach József

a Dunántúli Református Egyházkerület
püspöke