Gyakran feltett kérdések — indulás előtt

Ebben a cikkben olyan, mindenkit érintő kérdéseket érintünk mint a “felszerelés”, a helyszínek megközelítése, a parkolás, étkezés, családosoknak információk.

Mit vigyek magammal?

  • A regisztrációs csomagban levő nyakpántot és tasakot, a hozzávaló névjegykártyával együtt. Ez jelzi, hogy előre regisztrált a REND-re és ezzel tud bejutni a helyszínre és a programokra.
  • Kedvezményes étkezésre jogosító jegy – amennyiben igényelt kedvezményes étkezést.
  • Parkolókártyákat. A REND helyszínéhez közeledve a gépkocsik illetve az autóbuszok szélvédője mögé legyenek szívesek jól láthatóan elhelyezni a kártyákat.

Hogyan közelíthetem meg a REND helyszínét?

A REND központi helyszíne a balatonfüredi Balaton
Szabadidő és Konferencia Központ (Horváth Mihály u.), de lesznek programok a Balatonfüredi Református Templomban („Fehér templom”), a Balatonarácsi Református Templomban és a Balatonarácsi Népházban. A programfüzetben és a honlapon található térképek segítenek eligazodni.

A Szabadidő és Konferencia Központ legkönnyebben a 71-es útról közelíthető meg: Balatonfüred Tihany felé eső részénél levő körforgalomból Balatonszőlős felé kell kihajtani, és a bevásárlóközpontot elhagyva, az első kereszteződésben jobb kéz felől eső utca a Horváth Mihály utca, amelynek elején van a Központ.

Hol lehet parkolni?

Közvetlenül a REND helyszíne előtt sajnos nem lehet parkolni. A gépkocsival érkezők részére 4 terület lesz a helyszín közelében, ahol meg lehet állni, és ahonnan maximum 500 métert kell sétálni a Központig.

Az autóbuszok – miután a helyszín közelében letették a csoportot – a Tihany irányába futó, a 71-es úttal párhuzamos Hajógyári úton állhatnak meg.

A parkolóhelyeket a programfüzetben található térképen jelöltük. Az útvonalon lesznek rendezők, akik segítenek útbaigazítással, illetve jelzik, hogy hol vannak szabad parkolóhelyek.

Mivel több mint 1000 gépkocsi és több mint 100 autóbusz fog érkezni – valószínűleg hasonló időpontban –ezért kérjük türelmüket, és azt hogy fokozottan figyeljenek a rendezők útbaigazítására! A rendezők csak a parkolókártyával rendelkező járműveket tudják a fenntartott parkolóhelyekre irányítani.

Fontos, hogy a „P3” parkolóhely esős időben nem használható!

parkolas_terkep

Hol tudok étkezni?

Amennyiben igényelt kedvezményes étkezést, a Nagysátorban (9) az étkezési jegy bemutatásával kérheti el az igényelt étkezést, amit ott helyben el lehet fogyasztani. Ha nem igényelt kedvezményes étkezést, a helyszínen lacikonyhák, kürtöskalácsos és fagylaltárusok kínálatából lehet választani és vásárolni.

Gyerekekkel érkezem, lesz-e számukra program?

A Központ területén, biztonságos helyen állítjuk fel a Gyerekkertet (8), ahol szombaton egész nap lesznek gyermekfoglalkozások, vasárnap pedig gyerekistentiszteletet tartunk.

Hol találom a programokat?

A programok nagy része a Központ területén lesz, a térképen jelölt helyiségekben. A Központban útbaigazító táblák és rendezők segítik, hogy megtalálják a keresett programot.

A Balatonfüredi Református Templomban (Fehér templom),   a Balatonarácsi Református Templomban és a Balatonarácsi Népházban is több értékes program lesz.

Ezekre a helyszínekre rendszeres időközönként buszjáratok fognak indulni, erről a helyszínen tudnak majd tájékozódni.

attekinto_terkep