REND-elő — Zánka 25 konferencia

1991 júniusának utolsó hete beíródott a világtörténelembe. Ezen a héten robbant ki a balkáni háború, és ezen a héten hagyta el az utolsó szovjet-orosz katona Magyarországot. Igaz, hogy nem volt-lett világtörténelmi esemény, annak a 3500 fiatalnak azonban, akik azon a héten részt vehettek a Magyar Református Fiatalok II. Világtalálkozóján (emlékezetünk szerint az első 1938-ban volt) alighanem felejthetetlenek az együtt eltöltött napok. A közép-kelet európai kommunista tömb összeomlása után ez volt az első, és mindmáig az egyetlen alkalom, amikor a Kárpát-medence minden tájáról (Őrvidékről, Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből és Partiumból, Délvidékről, és természetesen Kis-Magyarországról)) százak és százak indultak el különvonatokkal és autóbuszokkal, hogy megélhessék a nemzeti és hitbeli összetartozás kifejezhetetlenül nagyszerű érzését.

Emlékezetes napokat tölthettünk együtt, nagyon tudtunk örülni egymásnak, élveztük a programok gazdagságát, örültünk a nagynevű vendégeknek (hogy csak néhányat említsünk: Kányádi Sándor, Göncz Árpád, dr. Hegedüs Lóránt, Dévai Nagy Kamilla), és akik részesei lehettek, máig emlegetik a záró alkalom szívet-lelket melengető úrvacsorai közösségét.

Kedves Huszonöt Év Előtti Zánkai Táborozók!

Huszonöt év múltán az volt a szándékunk, hogy – emlékezve egyúttal a világtalálkozóra is – Zánkán rendezzük meg a hetedik REND-et, a dunántúli reformátusok kétévenkénti találkozóját. A helyszín végül Balatonfüred lett, de ide is szeretettel hívjuk mindazokat, akikkel egykor Zánkán együtt lehettünk. Kötetlen beszélgetésre, „emlékidézésre” várjuk azokat, akik részvevői vagy munkatársai voltak a huszonöt év előtti találkozónak. Szeretettel kérjük, hogy ki-ki hozza magával zánkai személyes emlékeit (póló, fénykép, zászló, úrvacsorai eszközök, programfüzet, stb.).

A találkozó helyszíne: a Balatonfüredi Szabadidő Központ 1. emeletén lévő „Panoráma Terem”.

A találkozó időpontja: 2016. június 25. szombat 15:30–16:45

Szeretettel: Steinbach József püspök, Bellai Zoltán főtanácsos