Hírek

A tizedik REND-re készül Egyházkerületünk. 2003 óta minden második évben megrendezésre kerül. Egyedül 2020-ban maradt el a járvány miatt a rendezvény. Két éve Pápán találkoztunk, 2024-ben pedig Tatán, a felső tatai részen szervezzük meg a Találkozót.

A TÉMA

Az Egyházkerületi Közgyűlés 2022-ben a Zsoltárok könyve 36. fejezet 10. versét választotta a tizedik találkozó mottójává. „nálad van az élet forrása, a te világosságod által látunk világosságot.” Az igeszakasz mélyebb vizsgálatra után született a javaslat a Fesztivál rövid jelmondatáról: „Élni jó” Szeretnénk közösen gondolkozni arról, mit üzen Isten igéje a mi életünkről! Hogyan élhetjük meg, hogy élni valóban jó! Ezért is hívunk meg több előadót, akik körüljárják a fenti kérdést. Beszélnek arról, hogy hogyan jó élni és meddig tart az élet; mik a lelki erőforrásaink, hogyan segíthetjük a teremtés védelmével, hogy sokági lehessen jó ez az élet. Reméljük, hogy a találkozó hozzásegít minden résztvevőt ahhoz, hogy ne csak halljon arról, mit jelent, ez a „jó élet” hanem megélhesse a dunántúli reformátusok nagy közösségében, milyen csodálatos ehhez a közösséghez tartozni.

A HELYSZÍN

2024-ben Tatán kerül megrendezésre a találkozó. A felső tatai részen, a Kossuth téren, valamint a tatai gyülekezet épületeiben (Tatai Gimnázium, Tatai Református Templom, Gyülekezeti ház) és a mögöttük levő Kőkuti Iskolában és a Güntner Arénában tartjuk a programokat. Örömünkre szolgál, hogy a Szent Kereszt plébániatemplomban 2 orgonakoncertet is szervezhetünk. Mindemellett a festői kisváros nagyon sok egyéb látnivalót is kínál.

SZOLGÁLÓK, ELŐADÓK

Az istentiszteleteken az Egyházkerület Püspöke és Főjegyzője hirdeti az igét. Az előadók között találjuk dr. Földi Rita pszichológust, Hortobágyi Cirill főapát, Gerecsei Zsolt, Dr. Márkus Mihály püspök, Visky András, Gyimóthy Géza és ifj. Gyimóthy Géza , Schindler Zsófiát.
A REND fórumon ismert előadóművészek beszélgetnek az öröm kérdéséről.
Csodálatos koncerteken is átélhetjük, mennyire igaz az a gondolat, hogy élni jó! Részt vesz a REND-en a 30 Y, az „Ajtók” oratórium, Levente Péter, a Cantus Dei, a Pécsi Gospel, Teleki Miklós zongorista, Baráti Kristóf hegedűművész, Rajkai Zoltán, Vecsey H. Miklós, Balla Gergő, Beck Zoltán, Szalonna és bandája, Szotyori Nagy Gábor és Vadász Attila orgonaművészek, a Tatai REFI Big Bandje, a Tatai REFI Színjátszóinak István a király előadása, a Tindia zenekar, a Kenderke AMI fellépő csoportjai, a Pécselyi Király Imre Rézfúvós Zenekar.

PROGRAMOK

A fentiekben felsorolt előadások és koncertek mellett számos további, a RENDeken megszokott programmal találkozhatunk. A „Miénk a színpad” rendezvényen egyházi iskolai, gyülekezeti csoportok fellépésében gyönyörködhetünk. A „Református utcában” lehetőség nyílik könyvkiadók, egyházi intézmények, értékes kézműves portékát árusítók standjainak megtekintésére, ajándéktárgyak vásárlására. A Dunántúli Református Nőszövetség idén is szervez egy rövid találkozót a szombati napra. A gyermek számára a kézműves foglalkozások és játékok mellett fellép a Levente Péter, Pintér Béla, valamint Kata és Zsófi bábelőadását is megtekinthetjük. A Pannonia Reformata Múzeum munkatársai mellett a Tatai Egyházmegye közös csapata szervez játszóházat a gyermekeknek. A Kossuth tér kis színpadán beszélgetések, és zenei produkciók lesznek.

tatai egyházmegye - bemutatkozás tatai egyházközség - bemutatkozás